/ netinfo
Специални коледни разходки с много изненади за малчуганите от детските градини в Община Велико Търново организира през декември Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“.

Коледни разходки и изненади за малчуганите от детските градини в общината
netinfo

Коледни разходки и изненади за малчуганите от детските градини в общината
netinfo

Децата ще пътуват с приказен коледен автобус до крепостта Царевец, а зад волана ще е самият Дядо Коледа. Главната спирка от разходката ще е Коледния базар в парк „Марно поле“, където малчуганите ще пускат своите писма с желания до белобрадия старец от Лапландия в Коледната поща.

Коледни разходки и изненади за малчуганите от детските градини в общината
netinfo

Първата празнична обиколка на Велико Търново беше на 3 декември за малчуганите от целодневните детските градини „Ивайло“ и „Евгения Кисимова“. Коледни разходки за децата имаше и на 4 декември за ДГ „Слънчев дом”, а на 5 декември за ДГ „Соня”.

Днес зарадвани бяха малчуганите от ДГ „Пролет” и ДГ „Св.св. Кирил и Методий”, утре - ДГ „Първи юни” и ДГ „Здравец“, на 10 декември  - ДГ „Слънце“, на 11 декември - ДГ „Рада Войвода” и ДГ „Иванка Ботева”; на 12 декември - ДГ „Райна Княгиня”; на 13 декември-бДГ „Ален Мак” и на 14 декември - децата от детските градини в  Килифарево и Дебелец.

Коледна изложба-базар „Ние можем“ XII откриват в "Марно поле"

При пристигането си на Коледния базар малчуганите ще отварят и специалния коледния календар, на който се отброяват дните до настъпването на най-светлия християнски празник Рождество Христово. Както се полага на празник, децата ще получат и подаръци - торбички с лакомства.

Много изненади и забавления за най-малките великотърновчета ще има през целия месец на Коледния базар в центъра на старата столица. Всяка събота на специално изградената открита сцена ще има вокални изпълнения на талантливи деца и млади изпълнители.

Концертите ще започват в 11,00 часа и в тях ще се включат Студио „Румина“, Музикална школа „Елита“, Школа за млади изпълнители  Яница Русева Live, Вощална школа „Таланти“ и  изпълнители от вокалната школа при НЧ „Напредък 1869“ Горна Оряховица.

Част от базара в парк „Марно поле“ е и атракцион с въртележки и виенско колело  които гарантират доброто настроение, както на  децата, така и на техните родители.