Кметът на Павликени записа коледно обръщение с превод за глухонеми
Кметът на Павликени записа коледно обръщение с превод за глухонеми / снимка: Пресцентър/ Община Павликени

Първото коледно видеобръщение с жестомимичен превод записа и публикува в официалната страница на Община Павликени кметът инж.Емануил Манолов. Свой коледен поздрав градоначалникът записва за първи път. Жестомимичният превод направи Мариана Станчева, която е председател на Съюза на глухонемите за региона.

За първи път кмет демонстрира такова отношение към глухонемите хора, стана ясно по време на снимките на клипа. Необикновеното видео е провокирано от намерението на Община Павликени да осигури равен достъп до информация за всички жители на населените места. Около 50 души са глухонемите в общината.

От своя кабинет кметът пожелава на съгражданите си да не забравят ценностите, които ни обединяват. „Да бъдат смирени душите ни. Да обичаме повече. Да се радваме на малките победи в делничния ден. Да проявяваме разбиране към околните. Да вярваме в собствените си сили и в доброто. Нека бъдем състрадателни и грижовни, да отворим сърцата си към самотните“, казва инж.Манолов в словото си.

„Изтичащата 2013 година беше успешна за нас. Градът се преобразяваше с всеки следващ ден. Работихме здраво, без да разчитаме на чудеса. Проектите ни се развиваха с времето и днес всички те са на старта на строителството. Павликени създаде международни връзки, които ще укрепваме като дългогодишни приятелства. Имахме средства и за социалното дело, и за здравеопазването, и за образованието. Отделяхме пари за благоустрояване, култура и спорт. Не оставихме нито един наш съгражданин без подкрепа. Не обърнахме гръб на останалите населени места в Общината и отговорно се отнесохме към всеки техен проблем.”, казва още кметът.

Целият видеоклип можете да гледате на адрес: https://www.youtube.com/watch?v=mC1VF-SoB6M или в официалния сайт на Община Павликени – www.pavlikeni.bg