Кметът на Лясковец: Съкращенията в администрацията са лош вариант за справяне с кризата
Кметът на Лясковец: Съкращенията в администрацията са лош вариант за справяне с кризата / netinfo
Кметът на Лясковец: Съкращенията в администрацията са лош вариант за справяне с кризита
30692
Кметът на Лясковец: Съкращенията в администрацията са лош вариант за справяне с кризита
  • Кметът на Лясковец: Съкращенията в администрацията са лош вариант за справяне с кризита

Съкращения в администрацията на община Лясковец  е най -лошият вариант, до който можем да прибегнем в опит да се справим със задаващото се намаляване на общинските бюджети, предвидено от правителството, смята кметът на Община Лясковец Ивелина Гецова. Съкращаване на числения състав ще доведе до влошаване на качеството на услугите, а в момента общината и без друго е на санитарния минимум като издръжка и административен капацитет, каза Гецова.

В селата администрацията отдавна е сведена до един кмет и един служител, което означава, че на практика не може да се търси алтернатива за икономии  в тази посока. Другите варианти са да се намалят работните заплати с 20 процента и да се намали работното време на общинските служители. Във всички случаи според кмета на Лясковец ще пострадат общински дейности като поддръжка на уличните настилки, осветление, озеленяване. В условията на криза една от спасителните сламки е работата по европроекти. Благодарение на проекти по европейски програми в община Лясковец за три години са инвестирани над 15 милиона лева при 5 милионен годишен бюджет, съобщи Ивелина Гецова.

Вчера Лясковец отбеляза празника на града - Петровден. За празника и кризата с Ивелина Гецова разговаря Гергана Костова. Чуйте прикачения файл: