/ БТА
Кметът Даниел Панов връчи Академичната награда на Община Велико Търново на отличничката от Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий" Даница Влахова, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Даница Влахова завършва с отличен успех уеб дизайн във Факултета по математика и информатика на ВТУ и е 21-ят носител на приза.

БТА

"Всички ние се гордеем с успехите на Даница както от следването й, така и в многобройните конкурси, научни форуми и състезания. Постиженията на младите хора доказват, че във Велико Търново и България образованието е качествено и води до добра реализация. Благодаря на академичната общност и на преподавателите, че въпреки всички трудности от пандемията, заедно с учителите се адаптираха изключително бързо към променените условия, а образованието не пострада", коментира Даниел Панов.

Той пожела на всички студенти да бъдат все така креативни и успешни, да бъдат здрави и да се пазят, да отбележат предстоящия студентски празник, но все пак да бъдат разумни.

БТА

В церемонията по награждаването се включиха председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов и заместник-ректорът на ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" доц. д-р Димитър Димитров. Академичната награда е с парична равностойност от 5000 евро.
БТА