Даниел Панов поздрави студентите и преподавателите за 8 декември
Даниел Панов поздрави студентите и преподавателите за 8 декември / netinfo
Градоначалникът поздрави студентите и преподавателите за 8 декември
Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Академичната награда на Община Велико Търново, с която местната власт всяка година подкрепя изявен абсолвент от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Церемонията бе част от тържественото заседание на Алма-матер в Старата столица, посветено на студентския празник – 8 декември. Носител на отличието, чиято парична равностойност е 5000 евро, стана юристът Благой Тумбаров. Номинацията му бе дело на Академичния съвет на висшето учебно заведение и бе гласувана от Великотърновския общински съвет.

След празничното слово на ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ проф. Христо Бонджолов, кметът Даниел Панов припомни, че Община Велико Търново връчва Академична награда за 17-а поредна година. „Старата столица дава пример за провеждането на реална образователна политика, в центъра на която са младите хора. Именно те са бъдещето на Велико Търново и на България. Тук, в града на славните Асеневци, ние показваме, че просветата е основен приоритет“, каза в словото си Даниел Панов. Той благодари на учредителите на Академичната награда и на хората, оценили нейната значимост през годините.

Кметът на Велико Търново подчерта голямата роля на университета, на преподавателите и студентите за съвременния просперитет на Старата столица и за добрите перспективи, потенциала и възможностите за бъдещето. Той благодари на ректорското ръководство, на академичната общност и на младите хора за активното участие в обществения живот.

Даниел Панов поздрави студентите и преподавателите за 8 декември
netinfo

Даниел Панов поздрави студентите и преподавателите за 8 декември
netinfo

„Велико Търново е жив, млад, красив и успешен град, отворен към съвременните тенденции и към глобалния свят. Студентският празник е събитие, което всяка година допълнително зарежда Старата столица с положителна енергия, надежди, идеи и мечти. Нека бъдем единни и заедно да работим, за да бъде градът ни още по-добър за живеене, за образование, за научна и професионална реализация“, подчерта Даниел Панов. „Празнувайте бурно, но и разумно“, обърна се към младите хора кметът.

Студентите, преподавателите и гостите на тържественото заседание бяха поздравени и от председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов. Сред гостите на празника бяха областният управител проф. Любомира Попова, общински съветници, представители на академичната общност и обществените среди.