“Килифарево” и “Импулс” достигнаха до финала на зимния турнир по футбол
“Килифарево” и “Импулс” достигнаха до финала на зимния турнир по футбол / netinfo
Отборите на “Килифарево” и “Импулс” /Г. Оряховица/ спечелиха полуфиналните си срещи от Зимния турнир по футбол и тази вечер от 19 часа ще спорят за първото място. Един час по- рано започва мачът за 3- 4 място между “Янтра- 1” и “Болярско село”. Двубойте ще бъдат ръководени от международния съдия по футзал Йордан Иванов от София и великотърновският рефер Станислав Ставров.
Снощи лидерите в “А” областна група “Килифарево” отстраниха “Янтра- 1” /Драганово/, в много оспорван мач с 1:0. Победният гол за килифаревци отбеляза Тихомир Тодоров в 29- ата минута, след самостоятелен пробив и удар по диагонала. Малко по- късно той направи и атрактивна задна ножица, в края на двубоя Милчо Сирмов пропусна да направи разликата по- убедителна от чиста позиция.
В другия полуфинал “Болярско село” поведе с 1:0 срещу “Импулс” с попадение на Димитър Байчев в 17- ата минута. При ответната атака Павел Гицов стреля в гредата и не успя да изравни. След почивката горнооряховци бяха по- организирания състав и постепенно наложиха превес. Вратарят на тима от Арбанаси Йордан Василев на няколко пъти спаси опасни удари, но в 30- ата и 31- ата минути бе безпомощен при стрелбата на Аврам Аврамов и “Импулс” поведе с 2:1, който резултат се запази до края. Водачът на горнооряховския тим Даниел Захариев бе отстранен от пейката от рефера Венцислав Кознички, заради апострофи към публиката, а спонсора на тима Ивайло Николов улучи греда в последните секунди.