Ивелин Драшков заминава за Кипър, чакат Илко Трифонов на Ивайло
Ивелин Драшков заминава за Кипър, чакат Илко Трифонов на Ивайло / netinfo

Нападателят на “Етър- 1924” Ивелин Драшков ще играе през пролетта в отбор от турската част на Кипър, съобщи самият той. Новият тим на футболиста се казва “Кючуккаймаклъ”, на трето място е в таблицата за временно класиране, на четири точки след лидера и има амбиции да стане шампион на страната си.

Клубът е базиран в Северната, турска част на Никозия. Драшков, който във вторник навърши 30 години, игра през есенния полусезон в “Етър- 1924” с аматьорски договор. През изминалата седмица нападателят почти се беше договорил с Ивайло Дражев да премине в неговия “Черноморец” /Бургас/, но получи много по- добра оферта от съотборник, с когото е играл във ФК “Шумен”, който от няколко години работи като футболен мениджър в Кипър.

В петък той лети за Кипър, а през следващата седмица заминава на подготвителен лагер с новия си отбор в турския курорт Анталия. Нападателят е играл до момента у нас в Гърция и в Чехия.

“Аз съм футболист с биография и затова няма да минавам през пробен период. Ще се подготвям сериозно и се надявам на 2 февруари, когато се подновява първенството в Кипър, да започна като титуляр в новия си отбор”, заяви с подчертано самочувствие Ивелин Драшков.

Междувременно стана ясно, че юношата на „Етър” Ангел Кънчев е разтрогнал договора си с „Добруджа” и вече е свободен агент. Полузащитникът тренира с „Етър- 1924” в края на миналата година и днес се появи отново на стадион „Ивайло”. Тази вечер ще стане ясно дали ще му бъде предложен договор.

Друг възпитаник на великотърновската школа Илко Трифонов също е възможно попълнение в състава на „Етър- 1924”. В момента разделилият се със „Славия” халф е на проби в Турция. В случай, че не бъде одобрен той е дал съгласие да се присъедини към виолетовите, съобщи изпълнителния директор Стефан Атанасов.
25- годишен защитник от АКБ "Миньор" /Раднево/ пристигна на проби във вторник и води подготовка с великотърновци.