Сдружение "Младежка толерантност"
Сдружение "Младежка толерантност" / netinfo

Информационен ден за програма Еразъм + организира в Горна Оряховица Сдружение „Младежка толерантност”. Той ще започне в 16:30 часа пред НЧ „Напредък – 1869”. Инициативата е част от мащабна кампания по повод 30 години на програма Еразъм +, известна като Младежка Каравана, която в дните от 18 до 24 септември ще премине през градовете Горна Оряховица, Варна, Бургас, Стара Загора, Казанлък и Пловдив. Кампанията има за цел да популяризира възможностите, които програма Еразъм + предлага на младите хора.

В Горна Оряховица инициативата ще се проведе благодарение на добрата съвместна дейност на Сдружение „Алтернативи Интернешънъл“ от Благоевград и местното Сдружение „Младежка Толерантност“, които координират евродеск центровете в съответните градове.

Немската гимназия в Бургас - домакин по проекта "Starring together in our film"

На 18 септември от 14:30 часа младежите ще гостуват в СУ „Вичо Грънчаров”, където ще има презентация пред учениците от паралелките с профил „Чуждоезиков – Английски език“ и ще се осъществи среща с младежи-доброволци от европейски държави. Основната цел е младите хора да се запознаят с възможности за образование, обучение, доброволчество, стаж, младежки обмени, които са напълно достъпни и безплатни.

От 16:30 часа младежката група ще направи публична акция пред НЧ „Напредък - 1869“, където ще има разположена информационна шатра с много изненади, подаръци и полезна информация. Доброволците на сдружение „Алтернативи Интернешънъл”, които са от различни страни и са част от Европейска доброволческа служба ще разкажат за своите преживявания в България. Идеята им е да споделят своя опит с българските си връстници и да ги мотивират да се включат в програмата, която развива знания, умения и компетенции у младите хора. Това ще спомогне тяхното личностно и професионално развитие. В инициативата със свой екип ще участва и Сдружение „Младежка толерантност”.

Инициативата е част от проекта „Доброволческа Академия”, финансиран от програма Еразъм+, администрирана в България от Център за развитие на човешките ресурси.