Хиляди рокери с лъскави возила напълниха В. Търново
Хиляди рокери с лъскави возила напълниха В. Търново / DarikNews.bg

Велико Търново за пореден път стана притегателен център за рокери от целия Балкански полуостров. Близо 10 000 братя на вятъра дойдоха в старата столица този уикенд с красивите си и мощни мотори, за да се включат в два емблематични за страната мото събора. На хълма Света гора за седма година се състоя Балканският мото рок събор, организиран от Мото клуб „Бед Къмпани", а на Къпиновския манастир се събраха техните колеги от „Боляри".

В събота мотористите участваха в обща почетна обиколка на града. Около 1 500 лъскави машини преминаха в зрелищно шествие по улициците на града. Моторджиите почетоха паметта на един от най-популярните рокери у нас и основател на МК „Боляри" Гришата, като положиха цветя на гроба му във В. Търново.  

Тазгодишното издание на феста на Света гора събра над 3000 моторджии. Съборът се организира с подкрепата на Община Велико Търново. За участие пристигнаха братя на вятъра от цялата страна, а така също от Румъния, Гърция и Македония. Освен бира и скара на корем, двете фестивални вечери предложиха на гостите як купон със Светльо Витков - Хиподила и неговите верни другари „The Legends", група „Севи", Звезди и „Аналгин".

Хиляди рокери с лъскави возила напълниха В. Търново
netinfo

Тузарска триколка за над 70 000 лв. бе сред най-впечатляващите и скъпи машини на събора. Тя е притежание на софийски рокер, който идва за пореден път на Света гора с мощното си возило. Сред мотопарка се забелязваха поръчкови и красиво изрисувани Чопъри, чиято обща стойност възлиза на хиляди евро.  

Великотърновският мото клуб „Боляри" пък организира на Къпиновския манастир своята традиционна рокерска сбирка. Тя бе съчетана с ІV-я кръг от шампионата по Drag race за купа „Боляри", която се проведе на летището край село Междене.

Двата великотърновски мото клуба предложиха на своите гости много атрактивни игри и състезания с награди. Хотелите и заведенията в града бяха препълнени още от петък вечерта. Групи от лъскви мотори се забелязваха през целия уикенд почти пред всички кафенета и ресторанти на старата столица.