Хандбалистките тръгнаха с победа, клубът е финансово подсигурен
Хандбалистките тръгнаха с победа, клубът е финансово подсигурен / Дарик нюз, архив

Шампионките и носителките на купата от "Етър- 64" започват новия сезон финансово подсигурени. Бизнесмените Григор Григоров, Петър Христов, Евгени Костадинов, Александър Нанков и общинската фирма "Царевград Търнов", застават зад клуба, съобщи президентът му Атанас Атанасов.  Общинският съветник проф. Михаил Харалампиев е подарил анцузи на представителния отбор, сакове са закупили от "Лайънс клуб".

"Благодаря на хората, които ни помогнаха. С този ресурс и със средствата от Федерацията и Общината, ще се справим. Надявам се да се преразгледа наредбата за преразпределение на средствата, защото там има едно равенство, което трябва да бъде премахнато. Който участва в професионалния спорт, трябва да си получава заслужено. Дано общинските съветници погледнат сериозно на въпроса, защото ние сме водещ клуб в града", коментира Атанас Атанасов. Той допълни, че за последните две години клубът се е издължил на състезателките за постигнатите успехи. Има други по- стари задължения, но те могат да се изчистят само при сериозна финансова инжекция. Проблем, който президентът иска да реши е храненето на отбора. "Момичетата го заслужават за труда, който влагат, разчетът засега не го позволява, но е въпрос на време. Дано намерим още спомоществователи, дори и с по- малки средства. Двайсетина фирми с по 100 лв. месечно ще ни решат проблемите", каза още Атанас Атанасов.

За предстоящата спортно- състезателна година великотърновки са комплектовани и като състав. Напуснали няма, привлечена е израелката Шир Вакрат, която увеличава мощта, а и вътрешната конкуренция в отбора.

Повече чуйте от Атанас Атанасов в звуковия файл.

С убедителна победа стартираха в новото първенство хандбалистките на "Етър- 64". Снощи великотърновки разбиха женския тим на ХК "Шумен- 98" с 28:12. Мачът се игра, заради наказание на шампионките, в Стражица. "Виолетовите" започнаха ударно и в 6- ата минута резултатът бе вече 5:0. Тоталното надмощие продължи и в 11- ата минута разликата набъбна на 7:1. Старши треньорът Йонка Генчева започна да прави смени, тъй като искаше да осигури игрово време за всички състезателки.

Гостенките успяха да намалят на 7:4, но в крайна сметка почивката дойде при 14:6 за етърки. След нея надмощието продължи и в 50- ата минута резултатът бе 23:8. До края играха само младите момичета и шуменки успяха да стигнат до 28:12. Вратарките на „Етър- 64" Гери Александрова и Деси Николова спасиха общо 6 от седемте дузпи за противника. Най-резултатна от етърки бе израелката Шир Вакрат, която завърши мача с 6 гола, пет отбеляза Соня Богданова.

"Не гонехме разлика в двубоя, а търсехме да отработим различни тактически варианти. Мачът бе полезна проверка за предстоящите двубои с „Карпати", като треньорката Йонка Генчева пробва различни схеми в защита и в нападение", коментира президентът на клуба Атанас Атанасов.

„Етър-64": Александрова, Богданова 5, З. Стефанова 4, Бурнева 2, Коцева 2, Вакрат 6, Зорн. Стефанова (Д. Николова, Захарова 2, Ст. Димитрова 1, Д. Иванова 1, Дончева 2, Павлова 1, Кръстева 2).