Германци дариха апаратура и легла на Горнооряховската болница
Германци дариха апаратура и легла на Горнооряховската болница / netinfo
Болнични легла, хирургична апаратура и уреди за рехабилитация получи Общинската болница в Горна Оряховица. Дарението бе направено от Християнската хуманитарна организация в Германия, чрез съдействието на община Горна Оряховица и Евангелската църква в града.
Благотворителната инициатива е на болницата от германския град Наголд. Ръководството на лечебното заведение закупува нова апаратура и решава да предостави старата за нуждите на горнооряховската болница. С получената медицинска апаратура ще се оборудва рехабилитационна зала и хирургия, което ще даде възможност за по качествено обслужване на пациентите. Леглата ще бъдат предоставени на болничните отделения, които изпитват остра нужда от тях.
Това е второто дарение за болницата през тази година, реализирано със съдействието на Евангелската църква. В навечерието на Великден организацията дари инвалидни колички за нуждите на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, както и медицински чанти, маси и пособия за нуждите на училищата в община Горна Оряховица. Миналата година за Рождество Христово децата от социално слаби семейства от община Горна Оряховица получиха пакети с храна.