Геновева Кънева и Ивелин Тодоров втори на писта Долна Митрополия
Геновева Кънева и Ивелин Тодоров втори на писта Долна Митрополия / dariknews.bg

Двама великотърновски мотоциклетисти завършиха на второ място в своите класове в третия кръг от Държавното първенство. На пистата в Долна Митрополия Геновева Кънева от "Реммото Рейсинг" бе втора в квалификациите след Жулиета Ленкова и това класиране се запази и след същинското състезание. Двете водиха здрава битка в клас до 125 кубически сантиметра.

Другият великотърновски клуб "Боляри" се представи с шестима мотоциклетисти.
В клас скутери Ивелин Тодоров тръгна от втора позиция, но още първия завои овладя лидерската позиция. След това обаче допусна грешка и позволи на конкурентите да го застигнат. В крайна сметка след ожесточена битка и многократна смяна на позициите Ивелин Тодоров завърши втори на 14 стотни разлика от победителя.

При 600- кубиковите серийни мотоциклети Красен  Василев и Мария- Луиза Раева стартираха съответно от 7 и 12 позиция. Красен тръгна добре, но на втората обиколка допусна грешка, като задържа предната спирачка и се озова на асфалта. Въпреки, че направи опит да продължи в крайна сметка остана да гледа състезанието от зоната за сигурност.

Мария- Луиза се забави на старта и бе последна на първия завой, но след това показа смелост и решителност и наказа доста мъже като завърши 12 от 22-ма състезатели.

В професионалния 600-кубиков клас Спасимир Ячков и Николай Атанасов направиха мъжко състезание като се бориха за всеки сантиметър от пистата. С решително изпреварване в последния завой Спасимир завърши пети, а Николаи е седми.

Състезателят на "Боляри" в 1000-кубиковия клас Димитър Митов направи добра квалификация с четвърто време, след което стартира силно и в първия завои бе трети. В стремежа си обаче да атакува второто място падна и приключи надпреварата със счупен на две места крак.

Въпреки инцидентите във временното класиране "Боляри" е  на четвърто място във България. Последният кръг от републиканския шампионат е на 8 август.