Габровски полицаи патрулират в община Велико Търново
Габровски полицаи патрулират в община Велико Търново / netinfo
От днес на територията на община Велико Търново работят екипи на Пътна полиция – КАТ при Областна дирекция “Полиция” Габрово, а техните колеги от Областна Дирекция “Полиция” Велико Търново” патрулират на територията на община Габрово. Това заяви начаникът на Сектор Пътна полиция - КАТ в старата столица главен инспектор Вельо Ценев. Това е втора подобна акция за този месец, а първата бе извършена на 9 ноември. Инициативата е на МВР за извършване на повсеместен контрол до края на годината. Целта е да бъдат установени нарушителите на пътя по време на есенно-зимния период.
74 акта са съставили габровските пътни полицаи на територията на община Велико Търново за общо 77 нарушения. Великотърновските пътни полицаи са съставили 52 акта на територията на общините Габрово и Севлиево.
От началото на годината на територията на област Велико Търново са станали 233 тежки катастрофи. 37 души са загинали, което е с 14 повече спрямо същия период на миналата година, 294 са ранените или с 64 по-малко. Само за последните две седмици в областта са констатирани 1096 нарушения и са съставени 1076 акта, каза още главен инспектор Вельо Ценев. Повече чуйте в прикачения файл.