Г. Оряховица празнува 45 години хандбал
Г. Оряховица празнува 45 години хандбал / Дарик нюз

Десетки състезатели, треньори и деятели се събраха в зала „Никола Петров” за 45-та годишнина на хандбала в Горна Оряховица. Официални гости на честването бяха президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева, която е направила първите си стъпки в спорта като ученичка в ТХВП „Ас. Златаров”, секретарят на Зоналния съвет на зона „Мизия” Симеон Съев и кметът инж. Добромир Добрев.
Организаторите на празника от ХК „Локомотив” бяха подготвили плакети и грамоти за всички, свързани с хандбала на Горна Оряховица. Признанието на клуба получиха кметът, президентът на федерацията, бивши президенти на клуба, спортни деятели и спонсори, заслужили треньори и състезатели. За най-успешен треньор приз получи Венелин Великов. Посмъртно награда за принос към хандбала бе присъдена на един от големите таланти на клуба Георги Божиков, отишъл си от света едва 19-годишен. Наградата прие баща му Милен Божиков, а след това с едноминутно мълчание бяха почетени и всички, които вече не са сред живите.
Плакети за принос към хандбала, по случай 55-та годишнина на Федерацията, връчи президентът Росица Бакърджиева. Грамоти беше подготвил и Симеон Съев от името на Зоналния съвет. Пожелания за още по-големи успехи с обещание за подкрепа отправи кметът инж. Добромир Добрев.
Празникът продължи с турнир на поколенията, в който участваха два отбора ветерани на „Локомотив”, ветерани от Габрово и днешният тим на „Локо”. Турнирът нямаше класиране, но все пак най успешно се представиха ветераните над 50 г., които постигнаха две победи. Селекционер на отбора беше основателят на хандбала в Г. Оряховица инж. Тодор Тодоров, а капитан Никола Добрев- Терцата, който днес е президент на ХС „Фрегата” (Бургас).