Евгени Стоев: Чакат ни пет поредни години на избори, кандидатите да внимават с обещанията
Евгени Стоев: Чакат ни пет поредни години на избори, кандидатите да внимават с обещанията / снимка: ГЕРБ

„Предизборната кампания на повечето кандидати заобикаля малките селища и в буквалния, и в преносния смисъл", така обобщи впечатленията си достолепен мъж от Ново село пред Евгени Стоев и Станислава Стоянова, кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ, които се срещнаха с жители на селото в местното читалище.

Субсидиите за дребните земеделски производители и достъпа до кредитиране за развитие на собствен бизнес, бяха сред  важните въпроси, които жителите на Ново село дискутираха с бъдещите депутати. Евгени Стоев припомни, че условията за предоставяне на субсидии в аграрния сектор са договорени от предходни управления и толерират едрите арендатори на земеделски земи. Тази несправедливост бе компенсирана едва през 2012-2013 г., когато правителството на ГЕРБ отпусна субсидия от държавния бюджет, за да подкрепи животновъдите. В перспектива се предвижда цялостно предоговаряне на рамката за подкрепа на производителите в аграрния сектор,  за да се даде възможност да бъдат стимулирани и производства, които са характерни за региона на Велико Търново - производството на зеленчуци, подправки, посадъчен материал. Кандидатите на ГЕРБ залагат в програмата си за региона също и развитието на мрежа от тържища за селскостопанска продукция, които ще дадат пряк достъп на производителите до пазара.

Евгени Стоев и Станислава Стоянова са единаствените кандидати за народни представители от областта в тази кампания, които  организираха публична среща с жителите на Ново село.  През всяка от следващите 5 години ще се провеждат избори, припомниха двамата. Кандидатите на ГЕРб категорично заявиха, че не пръскат празни обещания, а поемат ангажименти, за които отговорно ще работят, така че и през следващите години да могат да се изправят лице в лице с хората. „Представителите на други партии нека внимават какво обещават, защото хората помнят и догодина ще искат отчет", призова Стоев.