Етър- 24 почва сезона в А група в Монтана, във втория кръг посреща моряците
Етър- 24 почва сезона в А група в Монтана, във втория кръг посреща моряците / Гонг

"Етър- 1924" ще стартира в новото първенство на "А" група с гостуване в Монтана на едноименния тим. По предварителна програма мачът е на 11 август от 18 часа, когато стартира и сезона. Тя обаче вероятно ще претърпи корекция, след като стане ясно коя телевизия ще предава първенството и върху кои мачове ще акцентира във всеки кръг. Прокуристът на великоткърновци Стефан Атанасов бе на жребия м централата на Футболния съюз в София и именно той изтегли №14 за тима.

Така етърци започват с мач на чужд терен, след което приемат на 18 август "Черно море" /Варна/. Следват гостуване на "Берое" в Стара Загора и домакинство на друг новак в групата "Пирин" /Гоце Делчев/.

В петия кръг "виолетовите" срещат столичния "Локомотив" в София, а в шестия на "Ивайло" идва "Литекс".

Чак в седмия кръг възпитаниците на Цанко Цветанов ще играят с един от четирите ни участника в евротурнирите, излизайки срещу ЦСКА на "Българска армия".

По този начин жребият сбъдна желанието ни да не мерим сили с някои от евроучастниците в началото на сезона, тъй като те са по- напред с подготовката, обясни Стефан Атанасов. Гостуването  на старта пък дава още малко време за ремонт и подготовка на стадион "Ивайло". В осмия кръг в старата столица ще дойде пловдивският "Локомотив", а в деветия "болярите" пътуват за Перник, където ще ги чака "Миньор".

 След това предстоят домакинство на "Ботев" /Враца/ и две поредни гостувания на силни съперници като "Лудогорец" /Разград/ и "Черноморец" /Бургас/. До края великотърновци ще приемат "Славия" и "Ботев" /Пловдив/ и междувременно ще отскочат до стадион "Георги Аспарухов" в столицата за мач с "Левски".

Така от програмата става ясно, че тази есен феновете на "Ивайло" няма да видят на живо двата столични гранда и шампиона "Лудогорец", освен ако някой от тях не дойде за мач от турнира за Купа "България, но пък ще гледат винаги сочените като кандидати за призови класирания "Литекс" и "Славия", както и двата амбициозни пловдивски тима и варненските "моряци".

"Програмата е добра, когато имаш отбор, който може да играе добър футбол. Надявам се да сме готови със селекцията до лагера и да изградим състав, който да се противопоставя успешно на всеки съперник. Това ще стимулира допълнително хората да идват на трибуните и да ни подкрепят", коментира старши треньорът на етърци Цанко Цветанов.