Етър-24 на един мач от А група, виолетовите срещат Светкавица в Сливен
Етър-24 на един мач от А група, виолетовите срещат Светкавица в Сливен / Дарик нюз, архив

"Етър-1924" ще играе бараж за влизане в "А" група, съобщи пресслужбата на Българския футболен съюз . В петък от 17.00 ч. на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен великотърновци ще се изправят в решителен мач за влизане в елита срещу "Светкавица" /Търговище/. "Виолетовите" са трети в крайното класиране на Западната "Б" група, а съперниците им четвърти в това на Източната.

Двата тима получиха шанс да се преборят за 16-ото вакантно място, след като Лицензионната комисия на БФС отказа лиценз на новия член на "А" група "Черноморец-Поморие". Причината е липсата на представени доказателства от клуба за наличието на несвързани лица в управлението на "Черноморец- Поморие" и ПФСК "Черноморец-Бургас", съобщиха от Футболния съюз. Става дума за бизнесмена Митко Събев, който на практика финансира и двата клуба. Така поморийският тим остава и през следващия сезон във втория ешалон.

Веднага след това решение президентът на БФС Борислав Михайлов, свика спешно Бюрото на Изпълнителния комитет на БФС, което взе решението за бараж между "Етър- 24" и "Светкавица", информираха още от Централата.

"Очаквахме решението на Футболния съюз и се радвам, че то е положително. За нас това е трети шанс, който няма да пропуснем. Трябваше да бием "Чавдар" /Етрополе/ и "Чавдар" /Б. Слатина/, но не го направихме. Сигурен съм, че сега няма да сбъркаме и ще постигнем това, което искат всички великотърновци", коментира прокуристът на "Етър- 24" Стефан Атанасов.

Възможност да запази мястото си в "А" група получава и "Видима- Раковски" /Севлиево/. Тимът загуби бараж именно от "Черноморец- Поморие" с 3:0. Сега севлиевци ще трябва да излязат срещу другия паднал от поморийските "акули" в бараж "Спортист" /Своге/. Датата на този мач ще бъде насрочена допълнително след консултации с двата клуба.

За попълването пък на Източната "Б" група ще се изиграе плейоф между отборите на "Нефтохимик" /Бургас/ и "Септември" /Тервел/, реши още Бюрото на Изпълкома.