Елитният Пирин пречупи етърци с 1:0 в Благоевград
Елитният Пирин пречупи етърци с 1:0 в Благоевград / Дарик нюз

Загуба от елитния „Пирин" в Благоевград претърпя отборът на „Етър- 24". Единственото попадение в контролната среща на стадион „Христо Ботев" падна в 24- ата минута. Тогава, завърналия се след осемгодишен престой в Холандия- Иван Цветков засече с глава центриране на Костадинов за 1:0. Старши треньорът на великотърновци Велин Кефалов започна с Карканджиу, Ст. Ангелов, Ванков, Костадинов, Димов, Трифонов, Лапантов, Петров, Фидел, Кънев и Баев. След почивката в игра се появиха Кушев, Генов, Джайеоба, Харлов и Алексиев.

Първата по- опасна акция не етърци бе в 3- ата минута, когато Тихомир Кънев проби до границата на пеналта, но прибърза с изстрела.

120 секунди по- късно Веско Стойчев, от състава на домакините, излезе сам срещу Карканджиу, но би слабо в аут. Малко по- късно великотърновската отбрана изпусна Якимов очи в очи с Карканджиу, който спаси удара. При ответна атака силен шут на Илко Трифонов от 25 метра мина встрани от вратата на благоевградчани.

До края на полувремето етърци бяха активни и се наложи на бранител на „Пирин" да спира с ръка топката след силен удар на Трифонов, а след това на вратарят Аршинков да спасява изстрелът от фаул. В 43 минута  Лапантов изведе отлично Кънев, който се подхлъзна и би над гредата.

Втората част тръгна с пряк свободен удар за „Етър- 24" и шут на Кънев над вратата. Последваха минути на относително спокойствие, след което съперниците отново се разиграха. Наложи се на Петър Ванков да спира набралия скорост Костов, а в 69- ата минута вратарят на „орлетата" Митев с мъка изчисти топката, след удар на Генов. След изпълнението на корнера Коуаме Фидел изпревари благоевградския страж и изпрати топката в гредата.

Шанс за изява се разкри и пред Карканджиу, който блестящо отрази удар на Карачанаков.

Интересна бе и 90 минута, в която съперниците си размениха по една голова възможност. Първо защитник на „Пирин" предотврати изравняване, спирайки топката прeд голлинията след удар на Кушев, като етърци поискаха дузпа за игра с ръка, а при ответната атака Воденичаров удари греда.

Така великотърновци продължават да се без победа през тази зима. Отборът има три загуби и едно равенство.

„Момчетата изглеждаха поуморени, но това е нормално предвид тежките тренировки по време на лагера. Хубаво е, че създадохме доста голови положения и стояхме равностойно на терена", коментира изпълнителният директор на „Етър- 24" Димитър Манолов, който бе в Благоевград.