/ Дарик Варна, архив
Неправоспособен водач е опитал да осуети полицейска проверка, като направил опит да избяга от полицейски патрули на две областни дирекции на МВР.

Гонка и арест: Откраднаха кола, докато собственичката ѝ я чистила от снега (ВИДЕО)

На 24 март, сутринта полицейски служители от ОД на МВР-Стара Загора предприели проверка на лек автомобил „Ауди“ на територията на Гурково. Водачът не само, че не се подчинил на полицейското разпореждане, но увеличил скоростта и продължил движението си в посока Велико Търново.  Навлизайки на територията на ОД на МВР-Велико Търново също е била предприета проверка на автомобила, но водачът отново не изпълнил полицейското разпореждане.

Полицейска гонка край тополовградско село

Служители на Пътна полиция предприели преследване на автомобила, който навлязъл в областния град и се отправил в посока Русе. В с. Куцина преследваният автомобил е навлязъл в ниви и разбит кален път. Съдействие при преследването оказали служители на частна охранителна фирма с високопроходима техника. Преследваното возило било установено затънало в калта в землището на с. Крушето, а в близост до него бил и водачът – 31-годишен от Плевен.

Екшън и гонка в София с крадена кола (ВИДЕО)

В хода на извършената проверка в автомобила е установено шише с течност, която при полеви наркотест е реагирала на метадон. Мъжът е обяснил, че е на лечение по метадонова програма.

Мъжът е отказал кръвна проба.
Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.