„Движение България на гражданите” си избира ново ръководство на 21 септември
„Движение България на гражданите” си избира ново ръководство на 21 септември / Дарик нюз, архив

На 21 септември ще се проведе Националното събрание на „Движение България на гражданите”. На него ще бъдат избрани нов председател, нов Национален съвет на партията и направени промени в Устава, съобщи Петър Николов. Вчера той даде нарочна пресконференция във В. Търново съвместно с областния председател на партията в София област Димитър Делчев, Виктор Георгиев от областното ръководство във Велико Търново и общинският шеф на организацията в Свищов Калин Костов.

Четиримата са сред номинираните за членове на Националния съвет, част от който и в момента е Николов. Той прогнозира, че за председател на „Движение България на гражданите” ще бъде преизбрана Меглена Кунева.  В ръководния орган влизат по право областните председатели на движението и се избират 39 други членове.

В момента във великотърновски регион се провеждат общинските събрания на партията, като навсякъде, с изключение на Елена, се очаква да бъдат преизбрани председателите. В Свищов, Г. Оряховица и В. Търново изборът вече мина.

По думите на Петър Николов в началото на новия политически сезон във Велико Търново ще бъдат инициирани срещи с ръководствата на всички партии от Реформаторския блок за изработване на общи политически позиции и привличане на изявени граждани, интелектуалци, хора с бизнес и чисти лица.