Двама великотърновци избрани в националното ръководство на СОСЗР
Двама великотърновци избрани в националното ръководство на СОСЗР / Дарик нюз, архив

Председателят на Областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва(СОСЗР) полк. проф. Михаил Харалампиев и старшина Ангел Ангелов бяха избрани в централното ръководство на организацията по време на осмия конгрес на съюза. Форумът се проведе на 11 и 12 април в Централния военен клуб в София, като в работата му взеха участие над двеста делегати, сред които шестима от великотърновската организация и двама нейни почетни членове. Включили са се и президентът на страната и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Росен Плевнелиев, както и министърът на отбраната полковникът от резерва Тагарев, информира проф. Харалампиев.

Той е получил уверението на централното ръководство, че много скоро клуб "Българско войнство" в старата столица отново ще отвори врати, с подкрепата и на кмета на В. Търново инж.Даниел Панов, който е майор от резерва. Градоначалникът се ангажира пред запасните Общината да получи от Министерството на отбраната клуба и после да го прехвърли съюза, както в редица други градове у нас.

"На конгреса бе отчетено бе, че СОСЗР с действия и решения е коректив на политиката на държавните институции особено в направленията сигурност и отбрана. Съюзът изразява своята позиция по актуални и жизнени проблеми самостоятелно или заедно с останалите военно-патриотични съюзи и сдружения. Във времето на политическа криза ние застанахме на позицията за стриктно спазване на конституцията от президента и за съхраняване на гражданския мир", коментира полк. Харалампиев.

За председател на организацията за още четири години е преизбран генерал- лейтенант от резерва Стоян Топалов, с първи заместник генерал Златан Стойков.