Два ТИР-а катастрофираха в района на Присовските завои, движението е затруднено
Два ТИР-а катастрофираха в района на Присовските завои, движението е затруднено / Дарик нюз

Движението на южния вход на В. Търново е затруднено, екипи на пътна полиция пропускат автомобилите в интервали от по десет минути, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Причина за това са поредни две катастрофи в района на така наречените "Присовски завои".

В рамките на един час късно снощи два ТИР-а самокатастрофираха на 100 метра един от друг. При първия инцидент около 20,45 ч. тежкотоварен автомобил "Рено", с турска регистрация, не успял да вземе остър завой и след като разкъсал мантинелата скочил в дерето. 41- годишният шофьор е недредим. 

Два ТИР-а катастрофираха в района на Присовските завои, движението е затруднено
netinfo

Двайсетина минути по- късно около половин километър по-нагоре на същия пътен участък водачът на български влекач Даф с ремарке, собственост на софийска фирма, изгубил контрол над камиона и се преобърнал на пътното платно. Шофьорът, Г. Т. на 52 години, е невредим, пътникът - Д. П., на 32 години от столицата, е с охлузни рани без опасност за живота. Влекачът се движел от  Гурково към  Велико Търново и е превозвал хартия за вторични суровини. Още снощи машината е прместена встрани от пътното платно.

Причина и за двете произшествия е движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост, при постоянен валеж от дъжд и мокра настилка, уточняват от полицията.