До 30 ноември събират номинации за спортист и треньор на годината
До 30 ноември събират номинации за спортист и треньор на годината / Дарик нюз, архив

Стартира приемът на номинации за избор на спортист и треньор на годината на Община В. Търново, съобщиха спортните експерти Георги Давидов и Йордан Дурчев. Бланките за кандидатстване в трите категирии вече е качена на сайта на общината.

Според приетия от Местния парламент Правилник право на участие имат всички спортисти, състезаващи се за спортни клубове от Община Велико Търново, както и треньорите им. Ръководителите ще предлагат хората си в 3 категории, без ограничения в броя, но за всяка номинация ще се ползва отделна бланка. Избират се Спортист на годината (мъже и жени), Спортист на годината (юноши и девойки) и Треньор на годината. В категорията „Треньор” трябва да бъдат посочени успехите и мотивите за съответното предложение.

В срок до 30 ноември документите трябва да бъдат входирани до кмета Даниел Панов. Спортните експерти ще обобщят предложенията и ще подготвят информацията в анкетен вид за гласуване, което трябва да се проведе до 10 декември. Право на вот имат представители на Постоянната комисия по проблемите на спорта, туризма, децата и младежта към Великотърновския общински съвет, по един журналист от местните медии и спортните експерти от общината. Всеки с право на глас ще подрежда в анкетната карта най-добрите 10 спортисти в категорията мъже/жени, най-добрите 5 сред юношите и девойките и един от категорията треньор на годината.

Работна група от имащите право на глас ще обобщи информацията и ще изчисли резултата от анкетните карти. Сумата, определена за награден фонд, е в размер на 4 460 лв. Допълнително са отделени пали за статуетки и за кетъринг на официалната церемония по връчването на наградите. Победителят при „мъже/жени” получава 800 лв., вторият – 500 лв., третият 400, а до 10-то място – по 200 лв.
При „юноши и девойки” първото място носи 300 лв., второто 200 лв., третото 100, четвъртото и петото по 80 лв. „Треньорът на годината” ще бъде премиран с 600 лева.