/ IStock
Директорите на училища в област Велико Търново ще съдействат за връчване на предписания за карантиниране на учители и ученици от съответното училище, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с COVID-19.

Решението е взето на онлайн заседание, свикано от председателя на щаба проф. Любомира Попова. Директорът на РЗИ д-р Евгения Недева е посочила, че във всички лечебния заведения в областта трябва да бъдат определени не по-малко от 20 процента от леглата за лечение на заразени пациенти.

35 новозаразени във Великотърновско и три жертви

Към днешна дата лабораторно потвърдените случаи за област Велико Търново общо са 148. Нараства броят на заболелите учители, е отчела инж. Розалия Личева, директор на РУО. В област Велико Търново е удължено обучението от разстояние в електронна среда до края на ноември за гимназиалния етап в общините Велико Търново и Свищов.

Ако бъде преценена необходимостта от обучение от разстояние за отделна паралелка в дадено училище, това може да се случи без заповед на министъра на образованието и науката, е уточнила тя.