/ iStock/Getty Images
В община Елена ще бъде въведен "зелен коридор" за възрастните хора от утре, съобщиха от Общината.

Четири нови случая на COVID-19 във Великотърновско, починаха мъж и жена

Хората над 60 години ще могат да пазаруват в хранителните магазини и в аптеките в часовия диапазон от 9.30 до 11.30 всеки ден от 11 ноември.

Решението е взето на заседание на Общинския оперативен щаб и влиза в сила със заповед на кмета инж. Дилян Млъзев. При възникнала неотложна необходимост извън тези часове, те ще могат да подават заявка на обявения от община Елена спешен телефон 0879/ 101-458 - всеки работен ден от 9.00 до 17.00 часа, а в събота и в неделя - от 9.00 до 12.00 часа, за всички населени места на територията на общината, като ще се плаща единствено стойността на доставените стоки.

76 нови случая на коронавирус в област Велико Търново за уикенда

Със заповедта се забранява на хора до 60-годишна възраст да посещават хранителните магазини и аптеките в посоченото време. Собствениците и отговорниците на обектите ще трябва да поставят указателни табели и да осигурят при необходимост пропускателен режим.

Спазването на забраната ще се наблюдава от инспектора по опазване на обществения ред в община Елена, от кметовете и кметските наместници в селата; при евентуално установяване на нарушения ще се уведомяват служителите на Районното управление на МВР.