Велико Търново
Велико Търново / netinfo
Във Велико Търново ще се проведе Десетата научно-практическа конференция „Водим бъдещето за ръка”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Организатори на събитието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Велико Търново и педагогическият факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Конференцията се провежда под патронажа на министъра на образованието и науката, ректора на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, областния управител на Велико Търново и кмета на Община Велико Търново. Събитието ще се проведе в рамките на три дни.

Официалното откриване ще бъде днес, в 15.00 часа, в голямата зала на МДТ „Константин Кисимов“. В първия ден на конференцията са предвидени встъпителни доклади на тема „Поглед към бъдещето на предучилищното образование през погледа на бъдещите учители“ и представяне на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина”.

На 13 юни ще се проведат дискусионни форуми/уъркшоп по инициатива и домакинство на детски градини от област Велико Търново, посещение на културно-исторически забележителности и официална вечеря в Интерхотел Велико Търново.

На 14 юни ще се отчетат резултатите от работата по тематичните направления от предходните два дни, ще бъдат обявени резултатите от областния конкурс за детска рисунка и ще се проведе награждаване на победителите.