/ netinfo
За поредна година „Винарна Свищов“ събра служители и гости, за да зарежат плодородните лозови масиви
На Трифон Зарезан, в лозовите масиви на село Совата, край Свищов бе отслужен молебен за здраве и плодородие.

На 14 февруари празнуваме три празника

Отец Евгени благослови лозята, грижовните им стопани и фирмата обработваща плодородните масиви, „Агрария сървиз“, като пожела здраве, и богата реколта. Изпълнителният директор на „Винарна Свищов“ Владимир Георгиев поздрави присъстващите гости с празника и сподели, че въпреки трудната година е доволен от постигнатите резултат, като благодари на своите служители, и партньори за всеотдайния целогодишен труд. 

Председателят на ОбС-Свищов д-р Кристиян Кирилов имаше възможността да се обърне към винарите и лозарите, като ги поздрави с техния професионален празник и подчерта радостта си от факта, че вината на „Винарна Свищов“ са на изключително високо ниво, и са предпочитан избор сред ценителите на доброто вино. Той пожела успех на ръководството и берекет през предстоящата година.

Виното – напитка за ценители

По традиция, богато украсената корона от лозови пръчки бе поставена на главата на един от отличените служители.  За цар на лозята тази година бе провъзгласен Исмил, който имаше честта да зареже пръв плодородните лозови масиви.

На празника, заедно с председателя на ОбС-Свищов присъстваха зам.-кметовете Борислав Замфиров, Пламен Петков и Бедри Алиев, както и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, които изразиха уважението си към ръководството на Винарната и труда на лозарите.