Деца ще търсят закрила на горещ телефон 600 566
Деца ще търсят закрила на горещ телефон 600 566 / netinfo

Офис по проекта „Дете в беда” бе официално открит във Велико Търново. Той се намира на ул. „Христо Ботев” 15 А, непосредствено до входа за Младежкия дом. Проектът е реализиран по инициатива на народния представител от НДСВ Мариана Костадинова.

В офиса е разкрита телефонна линия, която ще приема сигнали от деца в беда. Те могат да звънят на телефон 600 566, който е активен от 8,00 до 22,00 часа всеки ден.

Обажданията приемат двама консултанти – Димитрина Енчева и Красимира Донова. Те имат педагогическо образование, като основаната им задача е да разговарят с децата и да ги насочват към институциите, които имат отношение към съответния проблем. Офисът ще препраща сигналите към полицията, социалните служби и Агенцията за закрила на детето.

Проектът „Дете в беда” се реализира от 1 август. Стойността му е 5 000 лв., осигурени от социалното министерство. Детската телефонна линия ще работи до края на годината.

Надяваме се да намерим ново финансиране за следващата година, каза Мариана Костадинова, която присъства на освещаването на офиса. Чуйте повече за проекта "Дете в беда" в прикачения файл...