Дарик радио - категоричен лидер по слушаемост
Дарик радио - категоричен лидер по слушаемост / снимка: DarikNews.bg

"Дарик" е категоричен лидер по слушаемост сред радиостанциите, които не получават субсидия от държавния бюджет, показва представително за пълнолетните българи изследване на „Алфа Рисърч", проведено от 15 до 20 март. 18,5% е делът на най-голямото частно национално радио от общата аудитория в страната, като за сравнение следващите - „Радио 1" и „Веселина" са съответно с 8,7% и 7,8%.

Дарик има 10,9% редовна аудитория срещу 4,7% и 4,6% на следващите го радиостанции.

Още по-голяма е преднината по показателя - откъде българите се информират за актуалните икономически, социални и политически събития в страната - 14,7% за Дарик срещу едва 3,2 на следващата радиостанция.

Дарик е първото и единствено частно радио в България с национален лиценз. Стартира своята програма на 21 януари 1993 г. точно в 12.00 ч. Дарик е превърнало в своя запазена марка точната, обективната и изпреварващата информация, присъстваща не само в новините, но в най-добрите спортни, политически, икономически предавания.

В програмата на Дарик сериозно място намират и музикално-развлекателните програми. Със своя специфичен формат Дарик дава възможност за безгранично разнообразие от теми, гости, програмни елементи, които превръщат всеки ден в неповторимо преживяване за слушателите.

Всичко това, съчетано с топводещите и репортерите на Дарик радио, създава цялостния облик на актуалната програмна схема на медията.