БСП подготвя отчетно-изборна конференция през април
БСП подготвя отчетно-изборна конференция през април / Sofia Photo Agency, архив

БСП започна подготовката за отчетно-изборните конференции на всички общински организации в областта, съобщи говорителят на Общинския партиен съвет във Велико Търново Стефан Стефанов. Пълният цикъл отчети и избори в основните организации на партията ще приключи до 28 април, когато е насрочена общинската отчетно-изборна конференция.

На форума социалистите ще се запознаят с политически доклад за обстановката в страната и задачите по подготовката за спечелване на изборите през 2013 г., както и с отчета на групата общински съветници от БСП. Участниците в конференцията ще направят избор на ново ръководство и ще излъчат делегати за 48-ия конгрес на столетницата, който ще се състои през май. Според устава на партията от Велико Търново делегатският състав е от шестима души.

Над 1000 души наброява членската маса на БСП във великотърновската община. Повече от половината от членовете са на възраст над 60 години, уточни Стефанов. Младежите до 35-годишна възраст са 95. 516 души са с висше образование, а 14 имат научни степени и звания. Миналата година в състава на организацията са приети 74 кандидати.