Велико Търново почете паметта на една от легендите на „Етър“ и на българския футбол Трифон Иванов. Днес се навършват три години от преждевременната кончина на „железния“ защитник и обичан от всички футболист и човек. Трифон Иванов ни напусна на 51 години на 13 февруари 2016 година.

Близки и приятели на Трифон Иванов почетоха паметта му
БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Десетки великотърновци дойдоха в 12:30 часа пред стадиона, където е паметната плоча на Трифон Иванов. Сред тях бяха и председателят на УС на „Етър“ проф. Георги Камарашев, главният мениджър Красимир Балъков, спортно-техническият директор Стефан Атанасов, които поднесоха цветя.
 
На стадион "Ивайло" откриха паметна плоча на Трифон Иванов

Имаше много представители на фенклуба, които бяха инициатор на проявата, много хора, които полагаха цветя. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Трифон Иванов, а феновете развяха виолетовия флаг и българския трибагреник.

Близки и приятели на Трифон Иванов почетоха паметта му
БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

„Трифон е един от нас, той е винаги с нас. Легенда в българския футбол. Трифон никога няма да бъде забравен, той беше много нестандартен футболист, който няма аналог. Мога да разказвам с дни спомени за него. Имаше интересен хумор, който разведряваше обстановката и даваше позитивна нагласа на целия отбор. Малко са хората като него и виждате колко хора дойдоха да почетат паметта му. Нека там горе да е в мир и да им се радва“, коментира Красимир Балъков.
 
Хиляди изпратиха със сълзи легендата Трифон Иванов (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Трифон Иванов е легенда за нас. Той никога не забравяше откъде е тръгнал и се радвам, че го познавах. Едва ли ще се роди друг такъв „железен“ защитник. За нас, феновете, той е един от символите на великотърновския футбол. Трифон беше и на терена, и в живота, мъжкар и човек на място, достоен за уважение.

Близки и приятели на Трифон Иванов почетоха паметта му
БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ


Винаги ще го помним и ще предаваме на идните поколения паметта за него. Ще го помнят не само великотърновци, а и всички фенове на футболна България“, заяви от името на феновете Пламен Геров. В специалния кът, подготвен от ОП „Спортни имоти и прояви“ пред паметната плоча, бяха изложени и фланелките на Трифон Иванов с № 3 на „Етър“, както и на националния отбор.