Без точки и голове за Ботев /Дебелец/ и Феърплей, заради прекратения мач
Без точки и голове за Ботев /Дебелец/ и Феърплей, заради прекратения мач / Дарик нюз, архив

Спортно- техническата комисия към Зоналния съвет на БФС във В. Търново реши да не присъжда точки и голове на "Феърплей" и "Ботев" /Дебелец/ за прекратения мач от програмата на зимния турнир във В. Търново. В петък двубоят от група "А" не завърши, след като дебелчани останаха само с двама полеви играчи и един вратар на терена при резултат 1:0 в тяхна полза.

От своя страна те пък предявиха претенции, че съперникът им е ползвал нередовен състезател. Това е действащият съдия по футбол Ивайло Недялков от Г. Оряховица. Според Наредбата на турнира рефери нямат право да играят. При тази ситуация СТК е приела, че и двата тима са нарушили правилата и прилагайки член 24 т.8 и чл. 35 т.1 от Наредбата за организация на първенства и турнири ги санкционира, като им присъжда нула точки и нула голове.

В момента "Феърплей" е с актив от 6 точки и голова разлика 6:4 на трето място в класирането, но няма повече мачове. "Ботев" има три точки и голова разлика 5:4. По програма дебелчани срещат утре аутсайдера в групата "Ветеран турист". В случай, че постигнат победа, независимо от резултата" те ще са втория отбор от групата, който ще придружи "Лас Вегас" във втората фаза. Причината е, че са записали успех срещу втория в подреждането "Килифарево" и при равенство в точките шест на шест ще се гледа резултатът от прекия двубоя. В същото време "Феърплей" е загубил от "Килифарево", така че е в най- неизгодна позиция. Футболистът на "Ботев" Борислав Борисов, който получи червен картон по време на прекратения мач, е наказан с лишаване от права за две срещи.