Банята спечели Прити къп, Геги Трейд дари премията си за болно момиче
Банята спечели Прити къп, Геги Трейд дари премията си за болно момиче / Дарик нюз

Отборът на "Банята" спечели футболния турнир „Прити къп" в Горна Оряховица. Около 500 зрители наблюдаваха финалния мач, в който шампионите пречупиха великотърновския "Геги Трейд" с 2:1. Двубоят бе повече от оспорван с множество интересни моменти. Великотърновци стояха по- добре на терена преди почивката и поведоха с 1:0 с попадение на Петър Петров. През втората час обаче "Банята" вдигна темпото, благодарение на равностойните си смени, овладя инициативата и с два гола на Ангел Кабакчиев, втория буквално в последната минута стигна до победата.

Футболната вечер в комплекс "Прити спорт" започна в 19 часа с двубоя за 3- 4 място между великотърновския "Лайтс" и лясковския "Бирени пирати". В него интригата изчезна още до средата на първите двайсет минути, когато "Лайтс" вече водеше с 3:0. До края основната тема по трибуните бе колко гола ще вкара Димитър Кушев, който преди срещата имаше 11 и преследваше първото място при стрелците, на което бе Илиян Димитров от "Геги Трейд" с 14. В крайна сметка Кушев се разписа седем пъти, веднъж точен бе съотборникът му Владимир Атанасов и "Лайтс" победи с 8:1. За "пиратите" едно попадение върна Иван Щараков.

След този мача многобройната публика видя демонстрация на Таекуондо клуб "Хемус" с треньор Румен Димитров и едночасов концерт на рапъра Устата.

Допълнително емоционално преживяване за хората по трибуните бе награждаването на детския отбор на "Локомотив" за постигнати спортни успехи. Малките футболисти и треньорът им Илия Пендов получиха плакети от кмета на Община Г. Оряховица инж. Добромир Добрев и новия шеф на "Локото" Бончо Генчев. "Ще се постарая да имате всички необходими условия за подготовка в нашия град. Вие сте бъдещето му. Пожелавам ви още много успехи", каза инж. Добрев.

Изключителен жест направи спонсора на "Геги Трейд" Георги Павлов, с който развълнува присъстващите, след като получи отборната премия на тима си в размер на 700 лева от футболната легенда Добромир Жечев. Павлов поиска микрофона и обяви, че отборът дарява парите на 19-годишната Аделина Коджабашева от Бургас, която се нуждае от животоспасяващо лечение в чужбина. За болното момиче тече кампания в крайморския град по набиране на средства за лечението й, в която вицепремиерът Цветан Цветанов пое ангажимент да се включи. Примерът на Павлов бе последван от тима на "ГО бойс", който бе отличен със 100 лева за спортсменство от Николай Рашков.

 Голямата награда 1000 лева и купата на победителите от "Банята" връчи собственикът на комплекс "Прити спорт" Евгени Иванов. За следващото издание на турнира той си пожела още повече отбори и публика. Кметът на Г. Оряховица Добромир Добрев награди с 300 лева третия тим в класирането "Лайтс".

За първото место при стрелците с 18 отбелязани гола Димитър Кушев получи футболната топка на "Лига Европа" с автографите на футболистите от ЦСКА. Той бе премиран с 200 лева от бизнесмена Аргирис Анастасов, чиито тим "Елини" бе първи в предишното издание на турнира. За най- добър вратар бе обявен стражът на "Банята" Борислав Борисов, който бе зарадван със статуетка от общинския съветник Огнян Стоянов.