Автобус на великотърновски бизнесмен вози Ботев /Пловдив/
Автобус на великотърновски бизнесмен вози Ботев /Пловдив/ / botevplovdiv.bg

Нов автобус на великотърновския бизнесмен Александър Нанков вече вози футболистите на „Ботев" /Пловдив/. Рейсът е с марка SETRA 415 HDH и разполага с всички екстри. Закупен е от Германия специално за „канарчетата" и e ТОП- класата на марката. Автобусът е снабден с DVD и видеостени и в него играчите ще могат да гледат мачовете си още по обратния път след гостуванията. Първият му курс е днес към Виена, където ще чака отбора, който от понеделник започва подготвителния си лагер край австрийската столица.

На практика превозвачът от старата столица влезе в „Ботев" още през зимата, а през пролетта два негови микробуса возеха отборите от школата на пловдивският клуб. Автобуси на Алексансандър Нанков транспортират още футболните „Видима- Раковски" и „Дунав" /Русе/, хандбалния „Етър 64" и баскетболния „Етър 49", както и школата на „Етър 1924", след като през зимата спря да вози мъжете, след атаката на Фейзи Инханлъ срещу Общината. Именно той отпусна транспорт за старшата възраст на великотърновския клуб, която бе спряла тренировки преди спечеления бараж за националната група до 19 години.

Александър Нанков заяви, че няма да остави без подкрепа виолетовите надежди и в U19, независимо че създаде свой клуб и школа. По думите му Общината трябва да обърне по- голямо внимание на хората, които подкрепят спорта в старата столица и да се превърне в обединителен център за тях, за да се постяват нещата на здрава основа и най- после да тръгнат в положителна посока.