/ iStock/Getty Images
Ръководството на МОБАЛ"Д-р Стефан Черкезов" ще предложи на Общото събрание на болницата теглене на кредит от три милиона лева за доизграждане на новия болничен корпус и набавяне на съвременно оборудване за отделенията, операционните зали и интензивния сектор, каза пред журналисти директорът на лечебното заведение д-р Стефан Филев, цитиран от БТА.

Той припомни, че след продажбата на два болнични парцела болницата е получила чисто около 4, 7 милиона лева, с които е проектиран новият болничен корпус и е финансирано продължаващото му строителство. Седеметажната сграда, с разгърната строителна площ от 4500 квадратни метра е изградена конструктивно, но е нужно допълнително финансиране за да влезе в експлоатация, уточни Филев.

Заемът е договорен с лихва от около 1,5 процента, а с него ще се извършат довършителните дейности и ще се осъвремени апаратурата.

Оптимистичният вариант за откриване на новия корпус, който ще приюти отделенията от така наречената Стара болница, е в края на март 2021 година.
БТА