200 официални покани за бенефиса на Балъков, Иванов, Киряков, Цветанов и Генчев
200 официални покани за бенефиса на Балъков, Иванов, Киряков, Цветанов и Генчев / netinfo
Близо 200 ще са официално поканените лица за бенефиса на петимата великотърновски футболисти бронзови медалисти от Световното първенство в Съединените щати през 1994 г., съобщиха от Организационния комитет. Поканите върху които са снимките на “Пеневата чета” и шампионския тим на “Етър” вече са отпечатани и близките дни ще бъдат изпратени. За прощалния мач на Красимир Балъков, Трифон Иванов, Илиян Киряков, Цанко Цветанов и Бончо Генчев ще бъде поканен държавния глава Георги Първанов.
Председателят на Зоналния съвет на БФС Георги Велинов е поел ангажимент да връчи поканите на шефовете на Футболната централа, Профилигата, Аматьорската лига, Асоциацията на българските футболисти, ДАМС и БОК. Зоналният съвет осигурява екипите на двата отбора, които ще излязат на терена на стадион “Ивайло” на 30 май. За националите от 1994 г. те са в бяло, зелено и червено, а за шампионския състав на “Етър” от 1991 г. изцяло във “виолетово”. Фланелките са с националния герб и с номера от 1 до 23.
Публиката ще има възможност да види и наследниците на някой от звездите от САЩ- 94. Да облекат екипа са се навили синовете на Бончо Генчев Любчо и Явор и племенниците на Краси Балъков- Антоний и на Илиян Киряков- Иван.
Сред поканените на бенефиса са столичния кмет Бойко Борисов, колегата му от Каварна Цонко Цонев, бившият футболист от младежкия отбор на “Етър” Златко Живков– сега градоначалник на Монтана, както и кметовете на общините от Великотърновска област.