Затвор за крадец на бали с люцерна
Затвор за крадец на бали с люцерна / снимка: Дарик Варна, архив

Крадец на бали със сушена люцерна ще лежи в затвора. Пред Районния съд във Варна 29-годишният мъж от село Синдел призна вината си за извършена кражба в началото на април миналата година от двор в село Тръстиково и постигна споразумение с прокуратурата, съобщиха от съдебната пресслужба.

Подсъдимият нямал храна за коня си и решил да открадне от частен двор в близкото село, където знаел че се съхраняват бали със сушена люцерна. С коня и каруцата си той се придвижил до отдалечена част от двора, изкарал част от металната оградна мрежа и тя се отворила. Подсъдимият натоварил всичките 24 складирани в двора бали и ги отнесъл в дома си в Синдел. Още на следващата сутрин собственикът сигнализирал полицейския инспектор за кражбата, а няколко дни по-късно бил разкрит извършителят, който успял да върне 4 от откраднатите бали.

Кражбата за Младенов се явява извършена в условия на опасен рецидив. 29-годишният мъж е многократно осъждан от различни съдилища, предимно за посегателства срещу собствеността и незаконен добив на дървесина. За конкретното деяние съдът му наложи наказание от 5 месеца затвор, при първоначален строг режим. Съдебният акт е окончателен.