/ снимка: Live.varna.bg
По новоизграждащото се трасе на бул. „Васил Левски“ във Варна ще има озеленяване, като проектът предвижда засаждане на дървета, ниски вечнозелени храсти и трева. Участъци, в които ще бъде направеното това са: от ул. „Подвис“ до ул. “Роза“; от ул. „Роза“ до ул. „Прилеп“;  от ул. „Прилеп“ до бул. „Цар Освободител“ – северна страна;  в кръговото кръстовище на бул. „Цар Освободител“; от бул. „Цар Освободител“ до бул. „Сливница“ ; от ул. „Васил Априлов“ до ул. „Кукуш“; От бул. „Владислав Варненчик“ до ул. „Кракра“; от ул. „Кракра“ до ул. „Георги Пеячевич“.

Затварят възлово кръстовище заради ремонта на булевард „Левски

Междувременно продължават строително-монтажните дейности по обекта. В различните участъци по булеварда се извършват довършителни работи – по трасето между ул. „Г. Пеячевич“ и бул. „Вл. Варненчик“ приключват облицовките на основното трасе, полагат се и асфалтови слоеве. В участъка бул. „Вл. Варненчик“ – бул. „Сливница“, южното платно е готово, поставена е маркировка. Предстои асфалтиране на северното локално платно и вече работата по основното трасе, съобщи зам.-кметът Христо Иванов. Той допълни, че предстои довършване на мостовите съоръжения на бул. „Цар Освободител“ и ул. „Прилеп“. 

От тази седмица е затворен и бул. „Цар Освободител“ при кръстовището с бул. „Левски“. По направление „център-квартали“ пълното затваряне на булеварда е сигнализирано още при кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с ул. „Пирин“ и ул. „Битоля“, а ул. „Отец Паисий“ е основен обходен маршрут. При кръстовището с ул. „Отец Паисий“ се извършва отклоняване на движението за автомобили и градски транспорт, с изключение на живущите в кооперациите на ул. „Чавдар войвода“. 

Портних: Строителството на бул. "Левски" ще се оскъпи, но ще завърши до края на април

За движещите се в посока център отклоняването на движението става по новоизграденото северно обслужващо платно на бул. „Васил Левски“ до достигане на кръговото кръстовище с бул. „Сливница“, където ще става развръзка в посока център и кварталите. 

Пешеходното пресичане на бул. „Васил Левски“ е решено чрез временна пешеходна пасарелка  пешеходна пътека при ул. „Магнолия“. Променени са маршрутите на градски транспорт за линии 7, 10, 12, 20, 209 и 23. Спирка „Победа“ в посока кварталите ще остане необслужена за линии 20 и 209, а спирка „Струга“ в посока кварталите – за линии 7, 20, 209. Актуална информация може да бъде намерена в сайта „Градски транспорт“  www.varnatraffic.com.