/ Община Варна

Варна става дигитален иновационен хъб, съобщи кметът Иван Портних. Градът е един от 30-те в Европа, които ще получат подкрепа от Европейската комисия за развитие на сектора с най-висок икономически потенциал - дигиталният.

"Благодаря на Мария Габриел, еврокомисар по цифровата икономика, за насърчението и подкрепата! Радвам се, че посрещаме новата 2018 година с ново предизвикателство!", каза кметът.

30-те хъба, които участват в проекта на ЕК, ще имат възможност да развият бизнес планове, да участват в обучения и работни срещи, ползвайки най-добрите практики на други центрове за цифрови иновации в Европа,както и знания и опит на ПрайсуотърхаусКупърс (PwC) и Оксфордския университет. 

Цифровият иновационен център (DIH) е помощно средство, което помага на компаниите да станат по-конкурентоспособни, като подобряват своите бизнес и производствени процеси, продукти и услуги чрез цифрови технологии.

Дигиталният иновационен хъб действа на принципа на едно гише, като предоставя на клиентите достъп до нови технологии и финансови механизми за подкрепа и създаване на мрежи. След като преминат програмата за обучение, дигиталните хъбове трябва да се превърнат във важен стълб за цифровизацията на индустрията в избраните страни и региони, където в момента се инвестират по-малко в цифровите технологии отколкото в други части на Европа или в други сектори.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК