/ live.varna.bg

Александър Кръстев - златен медалист от 30-та Международна олимпиада по информатика, получи почетен плакет на Община Варна. Единадесетокласникът от Математическата гимназия „Д-р Петър Берон“ спечели отличието в едно от най-престижните състезание по информатика в света, което се проведе в Япония, с участие на представители от над 80 държави.

България бе представена от отбор с четирима ученици, като златния медал спечели представителят на Варна - Александър Кръстев. Другите три момчета се отличиха с бронзови отличия -Виктор Терзиев от Софийската Математическа гимназия, 12 клас, Мартин Копчев - Природоматематическа гимназия - Габрово, 8 клас, и Радослав Димитров - Математическа гимназия - Пловдив, 11 клас.

Това лято Александър Кръстев спечели и златен медал от Балканската олимпиада по информатика, провела се в град Тимишоара, Румъния.

Варненски ученик със злато от международна олимпиада по информатика

На днешното тържество, което се проведе в Община Варна, ученикът получи плакет от шефа на дирекция „Образование и младежки дейности“ Лилия Христова, в присъствието на Елена Димитрова, преподавател на Александър, и на директора на Математическата гимназия Павлин Петков.

Наградиха златния медалист от Международната олимпиада по информатика
live.varna.bg

„За мен е голяма радост, че получих това отличие от Община Варна. Благодаря на всички, които са ми помогнали да спечеля тази награда – на училището, на моята учителка и на ръководителите на националните отбори“, заяви медалистът.

Наградиха златния медалист от Международната олимпиада по информатика
live.varna.bg

„Това е напълно заслужена награда за труда и усилията, които е положил Александър. Ще се радваме на по-нататъшните му успехи“, каза и Елена Димитрова. Поздравления бяха отправени и от директора Павлин Петков.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК