/ Фейсбук
Варна да бъде красиво и уютно място за живеене и отдих, а младите хора да приемат, че могат да се забавляват с полезни за здравето им дейности.
Това е целта на проекта „Засади в квартала” на Сдружение Асоциация Биомрежа, с финансовата подкрепа на Община Варна. Работата стартира на 14 септември в двора на ОУ „Стоян Михайловски” и пред Детска ясла „Приказка” в кв. Кайсиева градина. Целта е заедно да засадим дървета, храсти, цветя, билки и така да облагородим 8 градски терена, казват организаторите.

Инициативата се провежда с участието на деца от Екоучилищата във Варна. Терените са избрани със съдействието на кметствата по райони. По този проект районите са Младост, Владиславово, Приморски, Одесос и Аспарухово. Експерти-озеленители помагат, за да бъде професионално изпълнението на дейността. От Биомрежа се ангажират с организирането на млади хора и деца. Поканата обаче е към всички жители на Варна, които искат да бъдат полезни, особено ако са съпричастни със съответните позиции на работа.

За всички участващи младежи и деца има разяснителни материали за растенията, които се посаждат, начина им на отглеждане и томбола. Всеки от присъстващите ще получи флаер с информация, с който може да се участва в томболата. Печелившите ще бъдат изтеглени на случаен принцип. За тях са предвидени награди, а всички участници в засаждането на всяка градинка ще получат значки – знак за съпричастност към идеята на проекта.

Предстоящи дати и места за засаждане:

22.09.2018 - събота – Аспарухово – Църквата „Свети Цар Борис – Михаил”
22.09.2018 -  събота – Читалище „Варненски будители”, бул. „Сливница”46
27.09.2018 - четвъртък - кашпи над подлеза Шипка
29.09.2018 - събота - Парк Елин Пелин между ул. „Фантазия” и ул. „Младежка”. Тук теренът е голям. Ще се работят два парцела - цял ден.
3.10.2018 - сряда - между ул. „Цани Гинчев” и ул. „Любен Каравелов”