Зайче Станишко получи Бойко Борисов във Варна
Зайче Станишко получи Бойко Борисов във Варна / sxc.hu , архив

Зайче с името Станишко получи министър-председателят Бойко Борисов на празника на Варна. Дребното животинче му беше подарено от варненеца Росен Марков, който е председател на Партията на българските мъже. „Зайчето е на един месец и вече е дресирано. Посланието в името означава успех в изборите срещу БСП”, разясни Марков. Той допълни, че изборът му на животно е продиктуван от годината на заека според китайския календар. Премиерът на свой ред подари зайчето на млада варненка, която се оказа именничка.

Малък инцидент беляза днешния празник. Около 70-годишна варненка припадна в навалицата пред Катедралния храм “Свето Успение Богородично” по време на литийното шествие.  След оказаната й първа помощ от дежурните медицински екипи, осигурени за събитието, жената е добре.

Празненствата за Деня на Варна започнаха от рано сутринта с традиционната тържествена света литургия и молебен за здраве, отслужени в Катедралaта. Както всяка година, и тази под звуците на националния химн, изпълнен от представителния духов оркестър на Военноморските сили, на площад „Св. Св. Кирил и Методий” беше издигнат флагът на Варна. След това кметът на града Кирил Йорданов връчи грамоти на огнеборците от Варна, Шумен и Балчик, участвали в потушаването на огромния пожар, който миналата седмица изпепели два декара склад в Западната промишлена зона.

На тържествата присъства министър-председателят Бойко Борисов, който се включи в литийното шествие. Сред официалните лица бяха още министрите на външните работи и на отбраната Николай Младенов и Аню Ангелов.