Предстои да бъдат повдигнати обвинения
22-годишен мъж нападна и изнасили 73-годишна жена в дома ѝ във варненското село Синдел, съобщиха от прокуратурата.

Възрастната жена е настанена в болница с леки наранявания. Мъжът е направил пълни самопризнания. Прокуратурата привлича към наказателна отговорност за изнасилване на възрастна жена 22-годишния мъж.

Обвиниха 18-годишен за убийството на възрастна жена в с. Щръклево

Предстои да бъдат повдигнати обвинения. Той ще бъде задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Примпомяме, че деянието е извършено в следобедните часове на 23 януари. В двора на пострадалата 73-годишна жена е нахлул непознат млад мъж. Той използвал физическа сила, за да преодолее съпротивата на жената и, против волята й извършил полов акт с нея.

Прокуратура

След това бързо напуснал чуждия имот като избягал в неизвестна посока. При проведените първоначални действия по разследване на случая е установен и задържан извършителят на деянието. 22-годишнинят мъж не е известен на органите на МВР и не е осъждан.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура във Варна. Прокурорът по случая ще настоява пред съда за определяне на постоянен арест.

Информацията за случая бе дадена на брифинг от административния ръководител на Районна прокуратура - прокурор Невена Илиева и от заместник-директорът на ОД на МВР – Варна комисар Андрей Ангелов.