/ iStock/Getty Images
39-годишен мъж е осъден на 24 години затвор за изнасилване и блудство с две малолетни деца.

Задържаха мъж за блудство с дете в Кърджали

Той е признат за виновен за това, че в периода от неустановена дата през месец февруари 2020 г. до 24.02.2021 г. в Пловдив, при условията на продължавано престъпление, тринадесет пъти се е съвкупил с момиче, ненавършило 14 години. Мъжът принудил детето със сила и заплашване, съобщават от пловдивската окръжна прокуратура.

Той е признат за виновен и за това, че на неустановена дата през месец февруари 2021 г., отново в Пловдив, е извършил действия на полово удовлетворение с лице от същия пол, като е употребил за това заплашване и е използвал положение на зависимост и надзор, като деянието е извършено по отношение на лице, ненавършило 14-годишна възраст.

Окръжен съд-Пловдив е наложил на С.С. едно общо най-тежко наказание в размер на 24 години лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.

Сливенски криминалисти арестуваха британец, заподозрян за блудство с деца

Със същата присъда Окръжен съд-Пловдив е осъдил  С.С. да заплати на пострадалата сумата от 25 000 лева, а на пострадалия  - сумата от 5000 лева, представляващи обезщетение за причинените им с извършените престъпления неимуществени вреди.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.