Юли Тупанков: Показахме безупречно посрещане и страхотно търпение
Юли Тупанков: Показахме безупречно посрещане и страхотно търпение / Добри Атанасов

ВК „Черно море Баск„ е само на победа разстояние от класиране в Суперлигата. „Баските“ ще срещнат на 7-и април „Славия“ във втори мач от финалния плейоф във Висшата лига по волейбол. Мачът е в 18 часа в зала „Христо Борисов“. В първия двубой варненци се наложиха с 3-1 гейма като гости в столичната зала „Панайот Пондалов“.

„Победата ни над „Славия“ си има своята предистория. Все пак в полуфиналния плейоф срещу „Виктория“ ние показахме доста сериозно ниво, което поддържаме и сега за моя радост“, коментира за Дарик радио треньорът на „баските“ Юли Тупанков.

"В София се получи нервен мач с много грешки от двете страни. Трябва да отбележа, че съдиите бяха безупречни. Това беше много важно в този двубой, защото имаше 2-3 много спорни ситуации, които можеха да натежат в една или друга посока. Показахме страхотно търпение, като си изчаквахме нашите моменти. При посрещането момчетата бяха почти безупречни. При брейк точките след наша защита ги отиграха над 80 процента. Това на практика реши мача. И двата отбора са доста равностойни, въпреки че стилът им на игра е различен. В София мачът бе доста труден и за двата тима. Очаквам и във Варна да е същият“, завърши специалистът.