Връчиха седем заповеди за изземване на общински имоти в Младост
Връчиха седем заповеди за изземване на общински имоти в Младост / netinfo

Седем заповеди за изземване на общински имоти, в които от години има самонастанили се граждани, връчиха служители от администрацията на район "Младост". Къщите се намират на ул."Страцин" №15, ул."Кап.Райчо" № 100,№102,№102 а, №127, ул."Бяла черква" №11 и ул."Черешово топче" №12. На тези адреси през годините има регистрирани общо 77 човека.

Въпросните къщи са общински. Били са отчуждени в периода 1988-1990 година с цел да бъдат реализирани градоустройствени мероприятия. Бившите им собственици тогава са били обезщетени с апартаменти в съседни сгради. Всички седем къщи са освидетелствани като опасни. От утре тече седем дневен срок, в който самонастанилите се трябва да изнесат вещите си и да напуснат. Ако не го направят доброволно, ще се пристъпи към принудително изземване, след което Община Варна трябва да възложи събарянето на къщите, на фирмата, която е спечелила обществената поръчка.

Заповедите днес бяха връчени безпроблемно, лично на обитателите. Предстои връчването на още 25 заповеди за изземване на общински имоти, които се владеят без правно основание.