Шофьор във Варна беше задържан с рекордно количество алкохол зад волана.

Рекорд в Пловдив: Задържаха шофьор с 4.37 промила алкохол

Дрегерът на полицията е отчел 4,68 промила. При проверката 38-годишният водач е бил почти неадекватен, а движейки се по един от основните булеварди едва не е предизвикал катастрофа, предава NOVA.

„Забелязахме, че по един от булевардите се движи лек автомобил, който криволичи по пътното платно. Извършвайки десен завой, той отне предимството на няколко други автомобила.

Внушителен рекорд в Горна Оряховица: Граждани хванаха шофьор с почти 5 промила алкохол

Тогава разбрахме, че е под въздействието на алкохол или други вещества”, разказва ст. полицай Стилян Стоянов от 3-то РПУ-Варна. Служителите на реда добавят, че движенията на шофьора са били некоординирани и е имал силна миризма на алкохол.

„Той не разбираше за какво става въпрос, подпираше се на колата. Всичко приключи добре и без опасност за другите на пътя. Става дума за огромно количество алкохол”, разказват полицаите.

„Количеството е много голямо. Би било субективно да преценим колко точно. Това е най-голямото количество алкохол, което сме констатирали с техническо средство в цялата ми практика”, разказва началникът на „Пътна полиция”-Варна гл. инспектор Петко Камбуров.
nova.bg