Варненка отнесе условна присъда за фалшива шофьорска книжка
Варненка отнесе условна присъда за фалшива шофьорска книжка / Dariknews.bg, архив

За съзнателно ползване пред италианските власти на фалшива шофьорска книжка, Районният съд наложи условно наказание на 29-годишна варненка. Г. Тодорова бе осъдена на 4 месеца лишаване от свобода,  чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години.

Деянието е извършено през месец май миналата година. Тогава трайно пребиваващата в Италия българска гражданка представила пред властите на област Калабрия фалшива шофьорска книжка, с която се сдобила при едно от посещенията си в България. Неистинският документът   послужил за получаване на свидетелство за управление на автомобил по  италиански образец. Впоследствие компетентните италиански органи върнали представеното от Тодорова свидетелство в България и тогава се установило, че свидетелството не е издавано от съответните власти и не е истинско. Според назначената съдебно-техническа експертиза по делото шофьорската книжка, издадена на името на подсъдимата, се различава от оригинално изработваните в Република България свидетелства.

Жената е с чисто съдебно минало. Тя бе осъдена да заплати направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на съдебния акт.