Предадоха на съд 43-годишен мъж от Варна за отглеждане и разпространение на големи количества наркотици. Това съобщиха от обвинението.

Обвиняемият извършвал дейността в собствен апартамент с гараж, както и в друго жилище под наем в града. Притежавал оборудване и пригодил трите помещения за оранжерии. 

След акция: Служители на ГДБОП задържаха двама в момент на наркосделка (СНИМКА)

На 7 декември 2022 година при спецоперация имотите на обвиняемия били претърсени. Иззети били общо 146 растения марихуана. Намерена била също готова за пласиране продукция. Общата маса на иззетата марихуана била 13 511,31 грама. Намерени и иззети били и суми пари в левове, евро и долари.

Той бил задържан, а към момента се намира в затвора във Варна с постоянен арест. 43-годишният мъж не е известен на органите на реда и не е осъждан. Бил обвинен за две престъпления.

Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за разглеждане по делото срещу него. Ако бъде признат за виновен, той може да получи от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева по първото обвинение и затвор за срок от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева.