В хода ѝ са регистрирани 12 престъпления, задържани са шестима души
Полицаи са иззели оръжия, боеприпаси, наркотици и 21 защитени от закона костенурки при специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в Шуменско вчера. В хода ѝ са регистрирани 12 престъпления, задържани са шестима души. Това съобщиха от МВР.

Шест големи и 15 малки сухоземни костенурки от видовете шипобедрени и шипоопашати са намерени в частен дом в град Каспичан след получен сигнал. Те са открити при претърсване на имота, обитаван от 62-годишен местен жител. Животните са иззети и предадени на РИОСВ - Шумен. Започнато е разследване.

Спецоперация във Варна: Антимафиоти разбиха наркогрупировка (СНИМКИ)

Иззети от частен дом в село Янково, обитаван от 58-годишен местен жител, са два газови пистолета със съмнение, че са преправени в бойни. Назначена е балистична експертиза. За извършеното престъпление е започнато разследване..

Униформени от Велики Преслав са иззели от частен дом в село Станянци 400 боеприпаса, 22 калибър; 100 патрона 7,62 х 25 мм и още 51 с различен калибър, за които 60-годишният мъж, който живеел на адреса, не представил разрешително. По случая тече разследване.

Мъж на 40 години от Шумен е задържан за притежание на наркотици. При претърсване в частен имот на ул.“ Струма“ служителите на реда намерили и иззели стъклен буркан, пълен с марихуана и метамфетамин. Намерени са още ръчно свита цигара - марихуана, шест бойни патрона с различен калибър, а в двора на къщата му - стръкове коноп. Предстои да им бъде извършена експертиза.

При спецоперация: Задържаха трима души за разпространение на наркотици в Силистра

Гриндер с около грам суха тревиста маса е иззет и при проверка в жилище на 35-годишен мъж от Шумен. Претърсването било извършено след получена информация, че мъжът държи наркотични вещества. Работата по образуваните две досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 354 А от НК продължава.

Установен е и 21-годишен шуменец, който опитал да открадне 1434 лв. от читалище в село Илия Блъсково. 

Тече разследване за шофиране след употреба на алкохол в РУ- Нови пазар след излязла проба за алкохол на 58-годишен местен жител. За проверка на ул. “Плиска“ бил спрян 58-годишен водач, който бил във видимо нетрезво състояние, не можел да даде проба за шофиране след употреба на алкохол. Кръвната е отчела 3,7 промила в издишания въздух.

В хода на специализираната полицейска операция са проверени 635 жители на областта, 39 от които криминално проявени, както и водачите на 473 моторни превозни средства. Съставени са 41 акта за установени административни нарушения.